السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

13 Oktober, 2010

CURI KABEL

Ada dah yang kena tangkap polis,
tapi tak mampu membendung gejala ini.
Akhir-akhir ni perkhidmatan internet di tempat ana selalu bermasalah. Member guru kat sekolah ada contact service provider tanya khabar. Apa yang dimaklumkan adalah wujudnya kegiatan mencuri kabel telefon kat area sini. Bukan satu kes bahkan dikatakan ada beberapa kes. Jadi tula yang perkhidmatan internet & juga telefon tetap kat sini selalu terjejas. Lantaran itulah juga ana akhir-akhir ni kurang ber"internet". 

Buat sahabatku Wan Khairul Azmi, maaf kerana tak dapat menolong dalam kes rawatan pesakit kat US tu. Padahal asalnya pesakit ana juga. Terpaksa sub kat anta. Maaf bebanyak syeikh. Ana ni asyik menyusahkan anta je.

Begitu juga buat sahabat ana yang lainnya, kekadang tengak-tengah berSKYPE, tiba-tiba meng"hilang"kan diri. Apa yang nyata, banyak juga hikmahnya.

Wallahu a'alam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan