السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

30 September, 2014

PERTANDINGAN INOVASI PERINGKAT NEGERI KELANTAN

الحمدالله على كل حال....

Sabtu bebaru ni berkesempatan mengiringi pelajar-pelajar SMK Gaal yang menyertai Pertandingan Inovasi Peringkat Negeri Kelantan mewakili PPD Pasir Puteh. Inovasi mereka berkisar tentang penghasilan baja dari penguraian minyak terbuang.

Ana diminta mengambil alih tugas dari Cikgu Hatta yang sekarang ni sedang menunaikan ibadah haji. Peserta terdiri dari 4 orang pelajar lelaki dari tingkatan 3 Utarid.

Walaupun tidak berjaya mendapat 3 tempat teratas, namun pendedahan, penglibatan, penyertaan & pengalaman adalah sesuatu yang sangat-sangat berharga buat mereka.

Semoga di masa akan datang, peserta-peserta akan lebih inovatif & kreatif dalam menghasilkan teknologi yg bermanfaat buat manusia sejagat... آمين

Tiada ulasan:

Catat Ulasan