السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

20 Februari, 2012

"NGOSEK" DI ASRAMA!

Semalam ana terima sms dari salah seorang warden perempuan. Permasalahannya ada bunyi ganjil kat rumah warden & mereka pun dihantui oleh suatu perasaan pelik/ganjiil yang sebelum ni takde pun. 

Jadi pagi tadi ana cuma mengumpul maklumat berkenaan 'gangguan' terbaru di asrama puteri pada hujung minggu baru ni. Maklumat makin bertambah bila sekejap tadi, sewaktu rehat, ada 3 orang pelajar perempuan datang menceritakan masalah 'ngosek' di asrama, khususnya dalam dorm mereka.

Katil pelajar digoncang & diketuk sehingga
menganggu emosi & tidur beliau & rakan....'ngosek..ngosek..'

Kata salah seorang dari mereka, sukar nak tidur bila dah terjadi di tengah malam, sebab rasa seriau semacam je, berdiri bulu roma tanpa sebab. Kemudian keadaan dikeruhkan lagi dengan bunyi ketukan pada besi katil & kemuncaknya katil yang bergoncang atau digoncang. 


Keadaan ini bukan sahaja berlaku pada diri pelajar tersebut sahaja tapi turut dialami oleh rakan sedorm beliau. Cuma dalam pemerhatian ana, si penganggu tersebut nampaknya hanya melakukan gangguan yang berfokus. Maksud ana, hanya pelajar-pelajar perempuan yang tertentu je setakat ni nampaknya menjadi mangsa. Kenapa begitu? Erm...perlu sedikit kaji selidik nampaknya.Ana dah berikan sedikit panduan pada mereka sebagai langkah mendinding diri & rakan sedorm. Tengok dia punya respond camna...kalu berlarutan, rasanya kena ditangani secara khusus dan lebih serius. Mudahan Allah s.w.t. melindungi para pelajar berkenaan dari sebarang hal yang tak diingini & usikan si pengusik halimuanan tu. Harap tak berlarutan...Tiada ulasan:

Catat Ulasan