السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

05 Jun, 2013

MAJLIS SAMBUTAN HOL SIDI AHMAD IBN IDRIS, PENGASAS TAREQAH AL AHMADIYYAH AL IDRISIYYAH

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokaatuh,

Dengan segala hormat dan takzimnya kami menjemput Tuan Guru/Syeikh/Ustaz/Ustazah/Asatizah/Para Ikhwan/Muslimin dan Muslimat untuk menghadiri Majlis Sambutan Hol Sidi Ahmad Ibni Idris. Pengasas kepada Tareqah Ahmadiah Idrissiah yang wafat pada 21hb Rajab 1353 Hijrah.

Sehubungan dengan memperingati tarikh pemergian Sidi Ahmad Idris, Pihak Surau Haji Awang Alim mengalukan kehadiran semua ke majlis ini yang akan diadakan pada hari Khamis, 6hb Jun 2013 bersamaan dengan 27 Rajab 2013 jam 7.00-10.00 malam.

Antara aturcara majlis adalah pembacaan manakib Sidi Ahmad Ibni Idris, majlis zikir dan juga majlis maulid dan jamuan makan.Semoga kehadiran Tuan/Puan dirahmati Allah SWT dan dikurniakan keberkahan kerana hadir ke majlis zikir, iaitu taman-taman syurga di dunia ini. Semua Muslimin dan Muslimat di jemput hadir.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan