السّلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرّحمن الرّحيم

الحمد لله ربّ العالمين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين سيّدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين


Adapun kemudian dari itu, ana merasa sangat gembira kerana dengan izinNya masih lagi diberikan kesempatan & kemampuan untuk sekali lagi membina blog bagi mencoretkan pengalaman ana yang mudah-mudahan akan dapat memanfaati para pembaca sekalian, insyAllah.


Pun begitu, ana yang jahil ini sangat-sangat mengharapkan teguran & pembetulan yang ikhlas serta penuh ukhuwwah Islamiyyah dari para pembaca sekiranya ada dari catatan ana nanti mengandungi kelemahan-kelemahan & kesilapan-kesilapan. Mudahan dengan teguran & pembetulan dari saudara semua, segala kesilapan & kelemahan dapat ana perbaiki. Jadi ana terlebih dahulu mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian & keikhlasan saudara itu. Semoga Allah t.a. menilainya sebagai satu amalan jariah di sisiNya.


Wa Billahit Taufiq Wal Hidayah,


والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته

20 Jun, 2013

JADI ARTIS DOH LA KALI NIH...

Semalam ana telah 'terpilih'...hehehe, terpilih tu...untuk menghadiri Kursus Pegedogi Mata Pelajaran Pendidikan Seni Visual bagi Guru-guru Bukan Opsyen, Daerah Pasir Puteh di SMK Sungai Petai. Kursus ini adalah cetusan dari Ikatan Guru-guru PSV Daerah Pasir Puteh, sebuah persatuan yang aktif yang mendapat sokongan penuh dari Pejabat Pelajaran Daerah Pasir Puteh.

Kursus yang dijalankan semalam telah banyak membantu ana yang jahil tentang PSV ni menambah ilmu & kemahiran tentang PSV dan diharap dapat membantu ana dalam pengajaran di sekolah nanti. Ana diamanahkan mengajar mata pelajaran PSV tingkatan 2 bagi 2 tingkatan. Memang agak mencabar walaupun ana dah biasa dengan lukisan & melukis, kerana PSV tak sama dengan Lukisan Kejuruteraan yang selama ini ana mengajar.

Apa yang dikursuskan semalam mencangkupi elemen lukisan, catan, arca dan cetakan. Banyak ilmu-ilmu baru yang ana dapat & insyaa Allah akan dikongsikan bersama pelajar nanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan